Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Aardappelen in Romige Peterseliesaus
Een eenvoudig en heerlijk aardappelgerecht van aardappelen in een romige peterseliesaus. Dit recept bijgerecht is perfect bij vlees- of visgerechten, of als onderdeel van een uitgebreide maaltijd.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
kostprijs per persoon
€ 1,50 (indicatie)
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
houten lepel
kookpan
mes
snijplank
Vuurvast schoteltje
Ingrediënten
▢
500
g
koude gekookte aardappelen
▢
20
g
bloem
▢
30
g
boter
▢
1
eetlepel
gehakte peterselie
▢
500
ml
tot 1 liter melk
▢
zout
Instructies
Maak de peterseliesaus.
Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe.
Roer met een houten lepel totdat een gladde bal ontstaat.
Voeg de melk beetje bij beetje toe, onder voortdurend roeren, om klontjes te voorkomen.
Blijf roeren totdat een gladde, gebonden saus ontstaat.
Snijd de koude gekookte aardappelen in schijfjes.
Leg de aardappelschijfjes in een vuurvast schoteltje.
Roer de gehakte peterselie door de saus en breng de saus op smaak met zout.
Giet de peterseliesaus over de aardappelschijfjes.
Verwarm het schoteltje op laag vuur totdat de aardappelen goed warm zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Serveer de
aardappels met saus
warm als bijgerecht. Dit gerecht is perfect bij vlees- of visgerechten, of als onderdeel van een uitgebreide maaltijd.
Wijnadvies
Serveer dit gerecht met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc, die goed samengaat met de romige peterseliesaus en aardappelen
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Saus
/
Tapas
/
Zuivel
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Lente
/
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch