Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelen met tomaten uit de oven
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
Oven
Ingrediënten
▢
1
kg
aardappels
van gelijk formaat, bijvoorbeeld gladkokers
▢
750
g
tomaten
▢
50
ml
olie
voor de ovenschaal en om te bedruppelen
▢
1
eetlepel
oregano
vers, gedroogd of uit de diepvries
▢
Zout naar smaak
▢
Versgemalen peper naar smaak
Instructies
Borstel de aardappelen goed schoon en kook ze in de schil in circa 15 minuten half gaar.
Laat de aardappelen iets afkoelen en snijd ze in plakken van circa 1 cm dik.
Snijd de gewassen tomaten in iets dunnere plakken.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bestrijk een platte ovenschaal met wat olie.
Leg de plakjes aardappel en tomaat om en om dakpansgewijs in de schaal.
Bestrooi met oregano, zout en peper naar smaak.
Bedruppel royaal met olie.
Zet de schaal circa 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de randjes van de aardappel en de tomaat beginnen te kleuren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht is heerlijk in combinatie met gestoofde of gebakken vis. Serveer als smaakvol bijgerecht bij je favoriete visgerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Ovenschotel
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch