Aardappelen met tomaten uit de oven

Aardappelen met tomaten uit de oven

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels van gelijk formaat, bijvoorbeeld gladkokers
  • 750 g tomaten
  • 50 ml olie voor de ovenschaal en om te bedruppelen
  • 1 eetlepel oregano vers, gedroogd of uit de diepvries
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen peper naar smaak

Instructies

  • Borstel de aardappelen goed schoon en kook ze in de schil in circa 15 minuten half gaar.
  • Laat de aardappelen iets afkoelen en snijd ze in plakken van circa 1 cm dik.
  • Snijd de gewassen tomaten in iets dunnere plakken.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bestrijk een platte ovenschaal met wat olie.
  • Leg de plakjes aardappel en tomaat om en om dakpansgewijs in de schaal.
  • Bestrooi met oregano, zout en peper naar smaak.
  • Bedruppel royaal met olie.
  • Zet de schaal circa 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de randjes van de aardappel en de tomaat beginnen te kleuren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit gerecht is heerlijk in combinatie met gestoofde of gebakken vis. Serveer als smaakvol bijgerecht bij je favoriete visgerecht.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Ovenschotel
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch