Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelgratin met eekhoorntjesbrood
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
40
g
eekhoorntjesbrood
gedroogd
▢
1½
kg
aardappels
▢
boter
▢
olijfolie
▢
250
g
champignons
in plakjes gesneden
▢
2
uitgeperste teentjes
knoflook
▢
2
theelepels
tijm
gehakte
▢
4½
dl
groentebouillon
Instructies
Week het eekhoorntjesbrood in 3 dl kokend water tot het zacht is.
Schil intussen de aardappelen en snijd bij voorkeur met behulp van een mandolin, in zeer dunne plakjes.
Leg de aardappelschijfjes, om verkleuren te voorkomen, in een kom met koud water.
Verwarm in een klontje boter en 1 eetlepel olijfolie in een pan, voeg de champignons, knoflook en tijm toe en bak tot de ze zacht zijn.
Giet het eekhoorntjesbrood af (vang het weekvocht op en bewaar voor later gebruik), hak in grove stukken en voeg aan de champignons toe.
Verwarm enkele minuten langer en breng royaal op smaak.
Vet een ovenvaste schaal in en maak hierin laagjes van het paddenstoelenmengsel en de aardappelschijfjes.
Schenk de groentebouillon en het weekvocht ervoer en leg er wat plakjes boter op.
Zet in een voorverwarmde oven van 190° C tot de aardappelschijfjes gaar zijn en het geheel mooi goudbruin is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch