Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelgratin uit de Provence
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
uien
▢
3
el
olie
▢
400
gr
Tomaatblokjes
blik
▢
2
el
tomatenpuree
▢
1
tl
basilicum
▢
zout
▢
peper
▢
2
tenen
knoflook
geperst
▢
1
kg
Aardappels
fijngesneden
▢
2
El
peterselie
▢
100
gr
belegen kaas
geraspt
▢
25
gr
boter
Instructies
2 uien in ringen in 3 el olie 5 minuten bakken.
400 gr Tomaatblokjes (blik), 2 el tomatenpuree, 1 tl basilicum, zout, peper en 2 geperste
knoflooktenen 5 minuten meebakken.
1 kg Aardappels in dunne plakjes in ingevette ovenschaal leggen.
Tomaatmengsel erover schenken.
2 El fijngesneden peterselie, 100 gr geraspte belegen kaas en 25 gr boter erover verdelen.
Afgedekt met aluminiumfolie 30 minuten in oven van 200°C bakken.
Folie verwijderen en nog 30 minuten bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Frankrijk