Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelpannenkoeken uit de Ardennen
Lekker bij gebraden varkensrollade.
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Oven
rasp
Ingrediënten
▢
4
grote
aardappels
geschilde bloemige
▢
2
eetlepel(s)
bloem
▢
2
ei
▢
zout
▢
50
gram
reuzel
spekvet of olie
▢
peper
versgemalen
▢
nootmuskaat
Instructies
Hoe maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 150°C.
Rasp de aardappelen en meng er de bloem en de eieren door om er een samenhangende massa van te maken.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verhit ¼ deel van de reuzel in de koekenpan.
Schep ¼ deel van het aardappelmengsel in de pan en strijk het met een vork tot een laag van ½ cm dik uit.
Bak de pannenkoek in 8 minuten goudbruin, keer hem om en bak ook de andere kant goudbruin.
Houd de pannenkoek in de oven warm.
Bak de overige pannenkoeken op dezelfde manier en serveer ze warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er een frisgroene salade bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Pannenkoeken
Land van herkomst
België
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch