Aardappelpannenkoeken uit de Ardennen

Aardappelpannenkoeken uit de Ardennen

Lekker bij gebraden varkensrollade.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 grote aardappels geschilde bloemige
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 2 ei
  • zout
  • 50 gram reuzel spekvet of olie
  • peper versgemalen
  • nootmuskaat

Instructies

  • Hoe maak je het klaar:
  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Rasp de aardappelen en meng er de bloem en de eieren door om er een samenhangende massa van te maken.
  • Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Verhit ¼ deel van de reuzel in de koekenpan.
  • Schep ¼ deel van het aardappelmengsel in de pan en strijk het met een vork tot een laag van ½ cm dik uit.
  • Bak de pannenkoek in 8 minuten goudbruin, keer hem om en bak ook de andere kant goudbruin.
  • Houd de pannenkoek in de oven warm.
  • Bak de overige pannenkoeken op dezelfde manier en serveer ze warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer er een frisgroene salade bij.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Pannenkoeken
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch