Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelpreisoep met hamschijf
Porties:
6
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
Ingredients
▢
3
hamschijven
à 200 g
▢
1
kruidenbuiltje
voor soep
▢
250
gram
prei
▢
400
gram
aardappels
▢
25
gram
boter
of margarine
▢
2
theelepels
tijm
▢
2
eetlepel
kruiden
verse
▢
1
dl
melk
▢
snufje
zout
▢
snufje
peper
Instructions
Breng de hamschijven met 2 liter water en zout aan de kook.
Laat ze 120 minuten zachtjes trekken met het deksel schuin op de pan.
De bouillon mag niet koken.
Laat het kruidenbuiltje meetrekken.
Snijd de prei in dunne ringen en de geschilde aardappels in kleine blokjes.
Smelt de boter en fruit de prei ± 5 minuten.
Zeef de bouillon.
Verwijder evt. het zwoerd en het vet van het vlees, haal het vlees van het bot en snijd het in
kleine stukjes.
Voeg de tijm en de prei toe aan de bouillon en breng de soep aan de kook.
Laat de aardappelblokjes ± 15 minuten zachtjes meekoken.
Voeg de melk en de verse kruiden toe en pureer de soep met een staafmixer.
Voeg het vlees toe en laat de soep nog ± 5 minuten zachtjes koken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met knapperig stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Varkensvlees
/
Vlees
/
Voorgerechten