Aardappelpreisoep met hamschijf

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappelpreisoep met hamschijf

 

Aardappelpreisoep met hamschijf

Recept afdrukken
Categoriemet vlees, Soepen
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
wachttijd2 Uren 30 minuten
Totale tijd40 minuten
porties6
Calorieën333kcal
AuteurOnbekende auteur

ingrediënten

  • 3 hamschijven à 200 g
  • 1 kruidenbuiltje voor soep
  • 250 gram prei
  • 400 gram aardappel
  • 25 gram boter of margarine
  • 2 theelepels tijm

Bereidingswijze

  • Breng de hamschijven met 2 liter water en zout aan de kook.
  • Laat ze 120 minuten zachtjes trekken met het deksel schuin op de pan.
  • De bouillon mag niet koken.
  • Laat het kruidenbuiltje meetrekken.
  • Snijd de prei in dunne ringen en de geschilde aardappels in kleine blokjes.
  • Smelt de boter en fruit de prei ± 5 minuten.
  • Zeef de bouillon.
  • Verwijder evt. het zwoerd en het vet van het vlees, haal het vlees van het bot en snijd het in kleine stukjes.
  • Voeg de tijm en de prei toe aan de bouillon en breng de soep aan de kook.
  • Laat de aardappelblokjes ± 15 minuten zachtjes meekoken.
  • Voeg de melk en de verse kruiden toe en pureer de soep met een staafmixer.
  • Voeg het vlees toe en laat de soep nog ± 5 minuten zachtjes koken.

Tips / Opmerkingen

Lekker met knapperig stokbrood

Nutrition

Calorieën: 333kcal | koolhydraten: 9g | Eiwit: 25g | Vet: 17g