Aardappelpreisoep met hamschijf

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 hamschijven à 200 g
  • 1 kruidenbuiltje voor soep
  • 250 gram prei
  • 400 gram aardappels
  • 25 gram boter of margarine
  • 2 theelepels tijm
  • 2 eetlepel kruiden verse
  • 1 dl melk
  • snufje zout
  • snufje peper

Instructies

  • Breng de hamschijven met 2 liter water en zout aan de kook.
  • Laat ze 120 minuten zachtjes trekken met het deksel schuin op de pan.
  • De bouillon mag niet koken.
  • Laat het kruidenbuiltje meetrekken.
  • Snijd de prei in dunne ringen en de geschilde aardappels in kleine blokjes.
  • Smelt de boter en fruit de prei ± 5 minuten.
  • Zeef de bouillon.
  • Verwijder evt. het zwoerd en het vet van het vlees, haal het vlees van het bot en snijd het in
  • kleine stukjes.
  • Voeg de tijm en de prei toe aan de bouillon en breng de soep aan de kook.
  • Laat de aardappelblokjes ± 15 minuten zachtjes meekoken.
  • Voeg de melk en de verse kruiden toe en pureer de soep met een staafmixer.
  • Voeg het vlees toe en laat de soep nog ± 5 minuten zachtjes koken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met knapperig stokbrood.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep / Varkensvlees / Vlees / Voorgerechten