Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelpuree met kruidendressing
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
kruimig kokende aardappelen
geschild en in stukken
▢
zout
▢
½
eetlepel(s)
olijfolie traditioneel
▢
4
plakjes
rauwe ham
bijv. Coburgerham
▢
125
g
shii-take
in plakjes
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie extra vierge
▢
2
eetlepel(s)
dragonazijn van witte wijn
Carbonel
▢
2
bosuien
in ringetjes
▢
4
eetlepel(s)
peterselie
geknipt
▢
peper
Instructies
Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.
Verhit intussen de olijfolie traditioneel en bak de plakjes ham knapperig uit.neem ze uit de pan.
Bak de paddestoelen op een hoog vuur in ± 3 minuten bruin.
Klop een dressing van de olijfolie extra vierge, de azijn, de bosui, de peterselie en peper en zout naar smaak.
Giet de aardappelen af, vang 1 dl van het kookvocht op en pureer de aardappelen met een pureeknijper of stamp ze fijn.
Klop met een houten lepel zoveel van het kookvocht erdoor totdat een smeuïge puree ontstaat.
Schep de puree in een berg op een schaal.
Verdeel de paddestoelen erover en schenk de dressing erover.
Leg de plakjes ham er tegenaan en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht