Aardappelpuree met kruidendressing

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg kruimig kokende aardappelen geschild en in stukken
  • zout
  • ½ eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 4 plakjes rauwe ham bijv. Coburgerham
  • 125 g shii-take in plakjes
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepel(s) dragonazijn van witte wijn Carbonel
  • 2 bosuien in ringetjes
  • 4 eetlepel(s) peterselie geknipt
  • peper

Instructies

  • Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.
  • Verhit intussen de olijfolie traditioneel en bak de plakjes ham knapperig uit.neem ze uit de pan.
  • Bak de paddestoelen op een hoog vuur in ± 3 minuten bruin.
  • Klop een dressing van de olijfolie extra vierge, de azijn, de bosui, de peterselie en peper en zout naar smaak.
  • Giet de aardappelen af, vang 1 dl van het kookvocht op en pureer de aardappelen met een pureeknijper of stamp ze fijn.
  • Klop met een houten lepel zoveel van het kookvocht erdoor totdat een smeuïge puree ontstaat.
  • Schep de puree in een berg op een schaal.
  • Verdeel de paddestoelen erover en schenk de dressing erover.
  • Leg de plakjes ham er tegenaan en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht