Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelsoep met linzen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
2
eetlepel(s)
Bak & Braad vloeibaar
▢
1
ui
gesnipperd
▢
125
g
gerookte spekreepjes
▢
2
runderbouillontabletten
▢
600
g
vastkokende aardappelen
zak à 2 kg, geschild en in stukken
▢
200
g
gedroogde linzen
pak of zak
▢
2
vleestomaten
in stukjes
▢
1-2
eetlepel(s)
kerriepoeder
▢
peper
▢
zout
▢
4
eetlepel(s)
verse koriander
geknipt
Instructions
Verhit het vloeibare bakvet in een soeppan en fruit de ui 3 minuten op een halfhoog vuur.
Voeg de spekreepjes toe en bak ze al omscheppend 3 minuten mee.
Schenk 1 l water erbij en voeg de bouillontabletten, de aardappelen, de linzen, de tomaat, het kerriepoeder en peper en zout naar smaak toe.
Breng alles aan de kook.
Kook de soep 45 minuten op een laag vuur met de deksel op de pan totdat de linzen gaar zijn.
Roer af en toe goed om.
Lekker met meergranenbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
La Maronette, Biologische Sauvignon Blanc
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch