Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappeltaart met gehakt
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Springvorm van 24 of 26 cm
Ingrediënten
▢
800
gram
aardappelschijfjes
▢
500
gram
half om half gehakt
▢
200
gram
prei
▢
125
gram
geraspte kaas
▢
3
eieren
▢
400
gram
yoghurt
▢
250
gram
slagroom
▢
125
gram
champignons
▢
1
paprika
▢
Peper en zout
▢
Snuf
paprikapoeder
of cayennepeper
Instructies
Kook de aardappelschijfjes 5 minuutjes voor in een pan met water.
Verhit een beetje olie in een grote koekenpan of wokpan en rul het gehakt hierin bruin.
Voeg de paprika in stukjes toe en vervolgens ook de prei en champignons bak nog 5 minuutjes mee.
Breng het mengsel op smaak met peper, zout en een flinke snuf paprikapoeder of voor een iets pittigere variant cayenne peper.
Verwarm de oven op 200 graden.
Klop de eieren met de yoghurt en slagroom los in een kom en roer hier de kaas door.
Breng het mengsel op smaak met een snufje peper en zout.
Verfrommel een stuk bakpapier en maak iets vochtig.
Bekleed de vorm hiermee en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem.
Schep hier de helft van het gehaktmengsel over heen en schenk hier de helft van het eiermengsel over heen.
Herhaal dit nogmaals met de aardappelschijfjes, gehakt en eindig met het eiermengsel.
Zet de aardappeltaart ca 40 minuten in de oven.
Laat een paar minuten afkoelen voordat je de springvorm verwijderd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch