Aardappeltaart met gehakt

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 gram aardappelschijfjes
  • 500 gram half om half gehakt
  • 200 gram prei
  • 125 gram geraspte kaas
  • 3 eieren
  • 400 gram yoghurt
  • 250 gram slagroom
  • 125 gram champignons
  • 1 paprika
  • Peper en zout
  • Snuf paprikapoeder of cayennepeper

Instructies

  • Kook de aardappelschijfjes 5 minuutjes voor in een pan met water.
  • Verhit een beetje olie in een grote koekenpan of wokpan en rul het gehakt hierin bruin.
  • Voeg de paprika in stukjes toe en vervolgens ook de prei en champignons bak nog 5 minuutjes mee.
  • Breng het mengsel op smaak met peper, zout en een flinke snuf paprikapoeder of voor een iets pittigere variant cayenne peper.
  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Klop de eieren met de yoghurt en slagroom los in een kom en roer hier de kaas door.
  • Breng het mengsel op smaak met een snufje peper en zout.
  • Verfrommel een stuk bakpapier en maak iets vochtig.
  • Bekleed de vorm hiermee en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem.
  • Schep hier de helft van het gehaktmengsel over heen en schenk hier de helft van het eiermengsel over heen.
  • Herhaal dit nogmaals met de aardappelschijfjes, gehakt en eindig met het eiermengsel.
  • Zet de aardappeltaart ca 40 minuten in de oven.
  • Laat een paar minuten afkoelen voordat je de springvorm verwijderd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch