Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappeltjes met maanzaad
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
5
eetlepel(s)
olie
▢
½
theelepel
uiezaadjes
eventueel
▢
1
theelepel
komijnzaadjes
▢
5
tenen
knoflook
gepeld en geperst
▢
1
theelepel
versgemalen zwarte peper
▢
½
theelepel
gemalen kurkuma
▢
700
gram
aardappels
geschild en in blokjes gesneden
▢
1
verse
groene chilipoeder
fijngesneden
▢
6
eetlepel(s)
wit maanzaad
▢
1
theelepel
zout
Instructions
Verhit de olie in een gietijzeren pan (of een met anti-aanbaklaag) tot er een lichte walm afkomt.
Neem de pan van het vuur en voeg de ui- en komijnzaadjes toe.
Voeg, zodra de zaden beginnen te knappen, de knoflook toe en zet de pan weer op half vuur.
Doe de zwarte peper en de kurkuma erbij, roer flink en voeg de aardappelblokjes en de groene chilipeper toe.
Bak de aardappelen 2-3 minuten onder voortdurend omscheppen.
Zet het vuur op laag, leg het deksel op de pan en laat de aardappelen in 12-15 minuten gaar worden.
Schep af en toe om.
Maal het maanzaad vrij grof in een koffiemolen en voeg het aan de aardappelen toe.
Zet het vuur op half en bak het mengsel van aardappel en maanzaad nog 5-6 minuten.
Schep vaak om.
Voeg het zout toe, schep om en neem de pan van het vuur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch