Aardappeltjes met maanzaad

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 eetlepel(s) olie
  • ½ theelepel uiezaadjes eventueel
  • 1 theelepel komijnzaadjes
  • 5 tenen knoflook gepeld en geperst
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • ½ theelepel gemalen kurkuma
  • 700 gram aardappels geschild en in blokjes gesneden
  • 1 verse groene chilipoeder fijngesneden
  • 6 eetlepel(s) wit maanzaad
  • 1 theelepel zout

Instructies

  • Verhit de olie in een gietijzeren pan (of een met anti-aanbaklaag) tot er een lichte walm afkomt.
  • Neem de pan van het vuur en voeg de ui- en komijnzaadjes toe.
  • Voeg, zodra de zaden beginnen te knappen, de knoflook toe en zet de pan weer op half vuur.
  • Doe de zwarte peper en de kurkuma erbij, roer flink en voeg de aardappelblokjes en de groene chilipeper toe.
  • Bak de aardappelen 2-3 minuten onder voortdurend omscheppen.
  • Zet het vuur op laag, leg het deksel op de pan en laat de aardappelen in 12-15 minuten gaar worden.
  • Schep af en toe om.
  • Maal het maanzaad vrij grof in een koffiemolen en voeg het aan de aardappelen toe.
  • Zet het vuur op half en bak het mengsel van aardappel en maanzaad nog 5-6 minuten.
  • Schep vaak om.
  • Voeg het zout toe, schep om en neem de pan van het vuur.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch