Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardbeien in gelei
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
aardbeien
▢
450
g
frambozencoulis
▢
3
gelatineblaadjes
6 g
▢
40
g
suiker
facultatief
▢
8
blaadje(s)
basilicum
▢
15
cl
verse room
▢
versgemalen zwarte peper
Instructies
Was de aardbeien, neem het staartje weg en snij ze in stukjes.
Warm de frambozencoulis wat op en meng er de suiker onder.
Laat de gelatineblaadjes zacht worden in wat lauw water, wring ze uit en meng ze onder de coulis.
Leg de aardbeien in coupes, bestrooi met fijngesnipperde basilicum en draai een paar keer aan de pepermolen.
Giet de coulis over de aardbeien en laat een 6-tal uren afgedekt opstijven in de koelkast.
Dien op met slagroom en garneer met een takje basilicum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
België