Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardbeien met mascarpone 2
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
g
aardbeien
▢
2
eetlepel
suiker
▢
200
g
yoghurt
▢
200
g
mascarpone
▢
1
limoentje
▢
2
eetlepels
honing
vloeibaar
▢
8
eetlepels
poedersuiker
Instructies
Was de aardbei en verwijder de kroontjes.
Snijd 200 g van de aardbeien in kleine stukjes en breng deze met de suiker en twee borrelglaasjes water aan de kook.
Pureer het geheel met behulp van een staafmixer en laat het mengsel afkoelen.
Roer de mascarpone samen met de yoghurt los.
Was de limoen en rasp de schil in reepjes.
Knijp iets van het limoensap uit boven het yoghurtmengsel, voeg de honing toe en roer goed door.
Roer het aardbeienmengsel door het yoghurtmengsel en lepel dit op koude borden.
Snijd de rest van de aardbeien in stukjes en rangschik deze op de massa.
Strooi de reepjes limoen over het gerecht en bestrooi het geheel met poedersuiker
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Snel te maken