Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardbeientiramisu
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
plastic folie
Cakevorm
mixer
Ingredients
▢
500
gram
Aardbeien
▢
4
eetlepels
basterdsuiker
▢
125
ml
slagroom
▢
1
bakje
Mascarpone
▢
1
pak
lange vingers
▢
300
ml
witte wijn
zoete
Instructions
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en laat goed uitlekken.
Pureer iets meer dan de helft van de aardbeien met de suiker.
Snijd de rest van de aardbeien in plakjes.
Bekleed een schaal of cakevorm met huishoudfolie.
Klop de slagroom stijf.
Roer de mascarpone met een vork door de aardbeienpuree.
Spatel daarna de slagroom erdoor.
Leg een laag lange vingers in de schaal en besprenkel met witte wijn.
Schep daarna de helft van het aardbeienmengsel erop.
Maak nog een laag met lange vingers, ook hierop sprenkel je een beetje witte wijn.
Verdeel de rest van het aardbeienmengsel in de cakevorm en sluit af met een laag aardbeien.
Dek de schaal af met folie en zet de tiramisu minstens een dag in de koelkast om op te stijven.
10.
Notities / Tips / Wijnadvies
Door het huishoudfolie krijg je de tiramisu makkelijk uit de vorm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit