Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Abrikozen jam met rozen bottels voor de Kerst
Een feestelijke en exotische jam met abrikozen en rozenbottels, verrijkt met een vleugje sinaasappellikeur.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Lepel
Ingrediënten
▢
½
pot
abrikozenjam
▢
½
pot
rozenbotteljam
▢
2
eetlepels
sinaasappellikeur
Instructies
Verwarm de abrikozenjam en rozenbotteljam al roerend lichtjes in een pan.
Voeg de sinaasappellikeur toe en roer goed door.
Laat de jam afkoelen en serveer als feestelijk bijgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een
Moscato d'Asti
, past goed bij de zoetheid van de abrikozenjam en de subtiele rozenbottelsmaak.
Voedingswaarden
Calories:
100
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
0
g
|
Vet:
0
g
|
Zout:
10
g
|
Sugar:
24
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodbeleg
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Winter
Feestdagen etc
Kerst