Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Acht schatten pudding
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenvaste schaal
Wok
Ingrediënten
▢
400
g
rijst
▢
rozijnen
▢
krenten
▢
sukade
▢
gekonfijte kersen
▢
sinaasappelruitjes
▢
suiker
▢
40
g
suiker
witte
▢
20
g
reuzel
of vers vetspek
▢
olijfolie
▢
1
blik
kastanjepuree
bindpapje
▢
1
eetlepel
maïzena
▢
2
eetlepel
water
Instructies
Was de rijst tot het helder is.
Doe de rijst in een ovenvaste schaal en giet er 5 dl water bij.
Stoom de rijst 30 minuten op hoog vuur en laat afkoelen.
Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin 2 eetlepels olie.
Vermeng de kastanjepuree met 50 g suiker
Laat afkoelen.
Vet een ovenvaste schaal in met reuzel en schik de vruchtjes in een patroon.
Doe wat extra reuzel op het vrucht je als het niet op z'n plaats blijft zitten.
Druk voorzichtig, maar stevig een flinke laag rijst op de bodem van de schaal.
Zorg ervoor dat u het patroon niet stuk maakt.
Schep de kastanjepuree in het midden en dek af met de rest van de rijst.
Zorg dat de rijst 2 cm onder rand van de schaal blijft.
Stoom de rijstpudding 1½ uur op hoog vuur.
Breng 3 dl water aan de kook.
Los hierin 40 g kandij suiker op, breng aan de kook en bind met het bindpapje.
Neem de schaal uit de wok en stort voorzichtig op een serveerschaal.
Schenk de siroop over de pudding.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht