Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Acquacotta
tomaten-groentesoep met ei en kaas
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
2
ui
▢
2
stengels
bleekselderij
▢
1
teentje
knoflook
▢
½
dl
olijfolie
▢
600
gram
tomaten
▢
10
blaadjes
munt
▢
2
ei
▢
30
gram
Parmezaan
▢
4
sneetjes
witbrood
▢
peper
▢
zout
Instructions
Ontvel de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
Snijd de ui in een fijne brunoise en de bleekselderij in dunne reepjes.
Bak de ui en de bleekselderij met de knoflook in de olie.
Blus het geheel af met 1 1/2 liter kokend water en voeg de tomaten en de munt toe.
Maak dobbelsteentjes van het brood en bak ze even in olie (Croûtons).
Doe de eieren en de geraspte kaas in een kom en meng ze door elkaar.
Voeg het ei-kaasmengsel in één keer aan de soep toe en blijf goed kloppen.
Schenk de soep in koppen en voeg de croûtons toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Italië