Acquacotta

      Reacties uitgeschakeld voor Acquacotta

 

Acquacotta

tomaten-groentesoep met ei en kaas
Recept afdrukken
CategorieSoepen
KeukenItalië
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ontvel de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
  • Snijd de ui in een fijne brunoise en de bleekselderij in dunne reepjes.
  • Bak de ui en de bleekselderij met de knoflook in de olie.
  • Blus het geheel af met 1 1/2 liter kokend water en voeg de tomaten en de munt toe.
  • Maak dobbelsteentjes van het brood en bak ze even in olie (Croûtons).
  • Doe de eieren en de geraspte kaas in een kom en meng ze door elkaar.
  • Voeg het ei-kaasmengsel in één keer aan de soep toe en blijf goed kloppen.
  • Schenk de soep in koppen en voeg de croûtons toe.