Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afrikaanse Kip
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
Kipfilet
▢
1
rode peper
▢
2
tenen
knoflook
▢
1½
eetlepel(s)
citroensap
▢
1
tl
kaneelpoeder
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie
▢
5
eetlepel(s)
pijnboompitten
▢
5
eetlepel(s)
gele rozijnen
▢
zout
▢
peper
▢
1
eetlepel(s)
munt
verse gehakt
Instructies
Kipfilet in dunne repen snijden en in kom met knoflook peper en citroensap kaneelpoeder en 1 el olie 5 min laten marineren.
Pijnboompitten 1/2 minuut roerbakken daarna uit de wok halen
Helft van de kipfilet 1/2 minuut roerbakken, rest van de kipfilet toevoegen en 3 min bakken.
Pijnboompittenen rozijnen 1 minuut meebakken.
Op smaak brengen met peper en zout.
Van vuur af munt erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met couscous of rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Zuid Afrika