Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ajam bali met gewokte groenten en rijst met gebakken uitjes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
2
rode uien
▢
500
g
kippenvleugeltjes
▢
Conimex Wok Olie
▢
1
bakje
Conimex Boemboe voor Ajam Bali
▢
400
g
witte rijst
▢
600
g
grofgesneden wokgroenten
▢
6
eetlepels
Conimex Gebakken Uitjes
▢
2
eetlepels
fijngehakte peterselie
Instructies
Pel en rasp of snijd de uien fijn.
Meng de kip met de ui, 1 eetlepel olie en de boemboe.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten en goed laten uitlekken.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin in ca. 5 minuten de kip rondom lichtbruin.
Voeg 2 dl heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 minuten garen.
Schep de groenten erdoor en laat ze in 5-8 minuten gaar worden.
Hoe korter, hoe knapperiger de groenten.
Voeg tussentijds als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe.
Schep de gebakken uitjes en peterselie door de warme rijst.
Verdeel de rijst over de borden, schep de ajam bali kippenvleugeltjes erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Geef er Conimex Smaakmaker Kroepoek Bali bij voor een lekker knappertje.
Variatietip:
Vervang de kippenvleugeltjes door drumsticks of in stukjes gesneden kipfilet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Groenten
/
Kip
/
Rijst
/
Roerbakken / Wokken
Land van herkomst
Oosters
Jaargetijde:
Snel te maken