Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Ajam ketjap met koriander en doperwtjesrijst
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
witte rijst
▢
500
g
doperwtjes
diepvries
▢
400
g
kipfilet
▢
2
uien
▢
Conimex Wok Olie
▢
1
zak
Conimex Roerbaksaus Indonesische Ajam Ketjap
▢
3
eetlepels
fijngehakte koriander
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Kook de laatste 5 minuten de doperwtjes mee.
Snijd de kip in blokjes.
Pel en snijd de uien in halve ringen.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kip ca. 5 minuten.
Voeg de uien toe en wok 5 minuten mee.
Voeg de roerbaksaus toe en laat goed warm worden.
Meng de helft van de koriander door de doperwtjesrijst.
Verdeel de ajam ketjap over de borden en bestrooi met de rest van de koriander.
Schep de doperwtjesrijst ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met de frisse Conimex Atjar Tjampoer als salade erbij.
Variatietip:
Vervang de koriander door peterselie of selderij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Groenten
/
Kip
/
Rijst
/
Roerbakken / Wokken
Land van herkomst
Oosters