Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Alu mattar sukha
Droge curry met aardappelen en erwtjes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
750
gram
geschilde aardappelen
▢
1
theelepel
vijfkruidenpoeder
▢
1
gesnipperde ui
▢
2
eetlepels
fijngehakte peterselieblaadjes
▢
2
theelepel
fijngeraspte gemberwortel
▢
1 ½
theelepel
koenjit
▢
300-400
gram
doperwtjes
eventueel diepgevroren
▢
½
theelepel
garam masala
▢
1
theelepel
citroensap
▢
eventueel 1 komkommer
Instructions
Snijd de aardappelen in kleine blokjes.
Verhit 3 eetlepels olie en laat het vijfkruidenpoeder hierin heel licht kleuren.
Voeg de ui toe en laat deze onder voortdurend omscheppen fruiten tot deze
glazig ziet. Voeg dan de peterselieblaadjes, gemberwortel en koenjit toe.
Roer alles goed om en doe er vervolgens de aardappelen en de doperwtjes bij
(diepvries-erwtjes niet ontdooien).
Schep alles enkele malen goed om.
Schenk er 1 1/2 dl kokend water over (groentenat of dunne kokosmelk mag
ook).
Laat alles 20 minuten staan boven een matig vuur. Schep de inhoud van de
pan niet om, maar schud de pan regelmatig heen en weer.
Het is de bedoeling dat het grootste gedeelte van het vocht verdampt, dus leg
geen deksel op de pan.
Voeg na het verstrijken van de aangegeven tijd de garam masala en het
citroensap toe.
Schep alles heel voorzichtig eenmaal om.
Dien het gerecht daarna op.
Geef er eventueel blokjes komkommer bij.
Noot: Dit gerecht leent zicht ook prima voor andere groenten, b.v. kleine
stukjes sperzieboon.
Notities / Tips / Wijnadvies
Noot: Dit gerecht leent zicht ook prima voor andere groenten, b.v. kleine
stukjes sperzieboon.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch