Alu mattar sukha

Droge curry met aardappelen en erwtjes
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram geschilde aardappelen
  • 1 theelepel vijfkruidenpoeder
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselieblaadjes
  • 2 theelepel fijngeraspte gemberwortel
  • 1 ½ theelepel koenjit
  • 300-400 gram doperwtjes eventueel diepgevroren
  • ½ theelepel garam masala
  • 1 theelepel citroensap
  • eventueel 1 komkommer

Instructies

  • Snijd de aardappelen in kleine blokjes.
  • Verhit 3 eetlepels olie en laat het vijfkruidenpoeder hierin heel licht kleuren.
  • Voeg de ui toe en laat deze onder voortdurend omscheppen fruiten tot deze
  • glazig ziet. Voeg dan de peterselieblaadjes, gemberwortel en koenjit toe.
  • Roer alles goed om en doe er vervolgens de aardappelen en de doperwtjes bij
  • (diepvries-erwtjes niet ontdooien).
  • Schep alles enkele malen goed om.
  • Schenk er 1 1/2 dl kokend water over (groentenat of dunne kokosmelk mag
  • ook).
  • Laat alles 20 minuten staan boven een matig vuur. Schep de inhoud van de
  • pan niet om, maar schud de pan regelmatig heen en weer.
  • Het is de bedoeling dat het grootste gedeelte van het vocht verdampt, dus leg
  • geen deksel op de pan.
  • Voeg na het verstrijken van de aangegeven tijd de garam masala en het
  • citroensap toe.
  • Schep alles heel voorzichtig eenmaal om.
  • Dien het gerecht daarna op.
  • Geef er eventueel blokjes komkommer bij.
  • Noot: Dit gerecht leent zicht ook prima voor andere groenten, b.v. kleine
  • stukjes sperzieboon.

Notities / Tips / Wijnadvies

Noot: Dit gerecht leent zicht ook prima voor andere groenten, b.v. kleine
stukjes sperzieboon.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch