Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Amandel Kersen Kruimeltaart
Porties:
6
exclusief baktijd
20
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
1
rol glutenvrij quiche- en taartdeeg
▢
60
g
amandelmeel
▢
2
blikken
kersen vlaaivulling
Voor het kruimeldeeg:
▢
100
g
roomboter
in kleine blokjes
▢
100
g
suiker
▢
150
g
amandelmeel
▢
1
tl
zout
Instructions
Verwarm de oven voor op 190°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het deeg uit met het meegeleverde bakpapier en plaats het direct in de taartvorm.
Versterk de randen met het overhangende deeg.
Prik het deeg meerdere keren in met een vork.
Verspreid het amandelmeel over de bodem van het deeg.
Maak het kruimeldeeg.
Meng de ingrediënten door ze wrijvend tussen de vingers te wrijven in een kom.
Als de boter te zacht wordt, zet de kom dan weer even in de koelkast.
Ga door tot je een mooie kruimelige structuur hebt.
Schep de kersen vlaaivulling over de bodem.
Verdeel hier het kruimeldeeg overheen.
Bak onderin de oven gedurende 35-40 minuten, tot mooi bruin en gaar.
Serveer bijvoorbeeld warm uit de oven met een toefje slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze heerlijke amandel kersen kruimeltaart is een klassieker uit Nederland.
Het gaat perfect samen met een glas dessertwijn, zoals een rode port of een zoete Riesling.
Geniet van de combinatie van knapperig kruimeldeeg, sappige kersen en een vleugje amandel.
Voedingswaarden
Calories:
480
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
0.6
g
|
Sugar:
35
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Taart
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch