Schil de peren, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snij ze in dunne partjes.
Blancheer de kweepeerpartjes 4 minuten en laat goed uitlekken op keukenpapier.
Meng in een kom de suiker, bloem, amandelpoeder en citroenschil.
Voeg de gesmolten boter toe en meng goed.
Klop de eiwitten lobbig.
Schep eerst 1/3 van het eiwit door het meelmengsel.
Spatel daarna voorzichtig de rest van het eiwit erdoor.
Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het beslag erin.
Druk de peerpartjes dakpansgewijs in het beslag.
Klop een eidooier los en bestrijk de bovenkant van de taart ermee.
Strooi het amandelschaafsel erover.
Bak 15 minuten op 200 °C.
Verlaag de temperatuur naar 180 °C en bak nog 10 minuten tot de taart goudbruin en stevig is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer met een lepel crème fraîche of een bolletje vanille-ijs voor een extra traktatie.Wijnadvies: Combineer met een glas zoete dessertwijn zoals Sauternes of een Duitse Auslese.