Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Amandel Pruimen Galette
Porties:
6
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Bakpapier
Bakplaat
Ingrediënten
▢
1
rol glutenvrij bladerdeeg
▢
60
g
amandelmeel
▢
500
g
pruimen
in kwarten gesneden
▢
50
g
bruine basterdsuiker
▢
1
ei
▢
1
eetlepel
rietsuiker
Optioneel:
▢
glutenvrij vanille-ijs
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel het amandelmeel over het deeg, laat een rand van 3-4 cm over.
Meng de pruimen met de bruine basterdsuiker in een kom en schep dit op het deeg.
Vouw de randen van het deeg naar binnen en bestrijk met losgeklopt ei.
Strooi vervolgens de rietsuiker erover.
Bak gedurende 35-40 minuten in het midden van de oven, tot de galette goudbruin en gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een bolletje glutenvrij vanille-ijs voor een heerlijke combinatie.
Wijnadvies
Deze galette gaat goed samen met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling uit de Elzas.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
34
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
14
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
23
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Noten
/
Taart
Land van herkomst
Frankrijk