Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Amandel pudding met gebakken peer
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
flinke peren
▢
100
gram
ricotta
▢
100
gram
suiker
▢
⅛
room
▢
1
zakje
amandelschaafsel
▢
6
blaadjes
gelatine
▢
hele
amandelen
▢
Amaretto di Saronno
Instructies
Week de gelatine.
Rooster het amandelschaafsel en laat afkoelen.
Sla de slagroom stijf met wat suiker en meng met de ricotta en het amandelschaafsel.
Verwarm wat amaretto en los hierin de gelatine op.
Meng met de rest van de pudding en stort deze in mooie hoge vormpjes.
Laat in de koelkast opstijven
Halveer de peren en bak ze in wat boter en suiker tot ze bruin en zacht zijn.
Blus de gecarimeliseerde boterjus met wat amaretto.
Stort de puddinkjes op de borden en schep er wat saus overheen en de halve peer.
Garneer met wat hele amandelen.
Schenk er een glaasje Amaretto bij
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit