Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Amandeltaart met Peer en Abrikozengelei
Een heerlijke amandeltaart met verse peren, afgewerkt met abrikozengelei en geserveerd met luchtige slagroom. Perfect voor een feestelijk dessert.
Porties:
8
Bereidingstijd:
1
uur
uur
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Ronde taartvorm (doorsnede 24 cm), ingevet
Ingredients
▢
250
g
bloem
▢
Zout
naar smaak
▢
130
g
suiker
▢
300
g
boter
▢
3
eieren
▢
175
g
amandelen
fijngemalen
▢
1
eetlepel
poire
eau de vie
▢
4
peren
▢
3
eetlepels
abrikozenjam
▢
Slagroom
voor serveren
Instructions
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de bloem, zout en 100 g suiker.
Voeg 150 g boter in blokjes en 1 ei toe en kneed tot een stevig deeg.
Rol het deeg uit en bekleed de ingevette taartvorm ermee.
Meng de rest van de boter, eieren, rest van de suiker, amandelen en poire en verdeel de amandelcrème over het deeg.
Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis.
Snijd de peren in dunne schijfjes.
Schik de perenschijfjes op de amandelcrème.
Bak de taart in de oven voor 35-45 minuten, tot de taart goudbruin is.
Verwarm de abrikozenjam met 1 eetlepel water en zeef de gelei.
Bestrijk de taart direct uit de oven met de abrikozengelei.
Laat de taart op een rooster afkoelen.
Serveer de taart lauw of koud met lobbig geslagen slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer deze taart met een frisse
Moscato d'Asti
of een lichte
Gewürztraminer
, die de zoetheid van de peren en abrikozengelei aanvult.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
150
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Gebak
/
Taart
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Feestdagen etc
Kerst