Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Amandeltahoe met Sinaasappelpartjes
Deze zijdezachte amandeltahoe met frisse sinaasappelpartjes is een heerlijk Aziatisch dessert. Perfect om een lichte maaltijd mee af te sluiten!
Porties:
4
inclusief opstijven
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Vierkant bakblik (20 x 20 cm)
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
1½
el
gelatine
▢
3
dl
melk
▢
2
tl
amandelaroma
▢
1½
dl
sinaasappelsap
▢
2
sinaasappels
▢
6
el
suiker
▢
3
dl
water
Instructies
Doe de gelatine in een kom en los op in 1,5 dl koud water.
Breng 1,5 dl water aan de kook en voeg toe aan het gelatinewater.
Roer tot de gelatine volledig is opgelost.
Voeg al roerend de melk, suiker en amandelaroma toe.
Giet het mengsel in een vierkant bakblik en zet het 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Schil de sinaasappels, verwijder de pitten en verdeel ze in partjes.
Snijd de opgesteven amandeltahoe in blokjes van 2,5 x 2,5 cm.
Leg de sinaasappelpartjes in een schaal en verdeel de amandeltahoe erover.
Giet het sinaasappelsap over het geheel en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer gekoeld en garneer met enkele blaadjes munt voor een frisse touch.
Wijnadvies:
Een lichtzoete
Moscato d'Asti
of een
dessertwijn met citrusaroma's
past perfect bij dit frisse en romige dessert.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
2
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Zuivel
Land van herkomst
China
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch