Meng de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
Los de gist op in de lauwwarme melk en roer de honing erdoor.
Giet het gistmengsel in het kuiltje.
Voeg langs de rand de walnoten, walnotenolie en zout toe.
Meng alles vanuit het midden tot een samenhangend deeg.
Kneed het deeg goed tot het elastisch en minder plakkerig wordt.
Vorm een bal van het deeg en leg deze in de kom.
Dek af met een warme, vochtige doek en laat het deeg op een warme plek ongeveer 1 uur rijzen, tot het volume is verdubbeld.
Kneed het deeg opnieuw kort en verdeel het in 8 gelijke porties.
Vorm van elke portie een ovaal broodje en leg ze in de ingevette mini-broodvormpjes.
Laat de broodjes opnieuw 30 minuten rijzen, afgedekt met een vochtige doek.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bestrijk de bovenkant van de broodjes met losgeklopt ei.
Bak de broodjes in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Controleer of de broodjes gaar zijn door erop te tikken – ze moeten hol klinken.
Laat de broodjes afkoelen op een rooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de walnootbroodjes met roomboter en een beetje honing of geitenkaas voor een extra smaakdimensie.Wijnadvies:Een glas droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de hartige en nootachtige smaken van deze broodjes.