Een rijke wildbouillon is de perfecte basis voor talloze verfijnde gerechten, maar kan ook als een op zichzelf staande en verwarmende soep worden geserveerd. Dit ambachtelijke recept gebruikt de diepe, aardse smaken van wildvlees zoals hert en wild zwijn, gecombineerd met verse groenten en kruiden, voor een onmiskenbaar smaakvolle ervaring.
Snipper de ui, snijd de wortels en bleekselderij in grove stukken en plet de knoflookteentjes.
Doe het wildvlees, de groenten, knoflook, tijm, laurier, peperkorrels en het water in een grote pan.
Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur sudderen gedurende 3 uur.
Schuim regelmatig eventueel schuim af dat zich vormt.
Zeef de bouillon en breng op smaak met zout naar wens.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ambachtelijke wildbouillon van hert en wild zwijn
ambachtelijke-wildbouillon-van-hert-en-wild-zwijnAantal Couverts: 4Voorbereidingstijd: 20Bereidingstijd: 180Receptcategorie: Groenten Saus Soep Vlees: Wild VoorgerechtLand: InternationaalJaargetijde: WinterDiëten: GlutenvrijFeestdag: Kerst Oud & NieuwTeaser: Een rijke wildbouillon is de perfecte basis voor talloze verfijnde gerechten, maar kan ook als een op zichzelf staande en verwarmende soep worden geserveerd. Dit ambachtelijke recept gebruikt de diepe, aardse smaken van wildvlees zoals hert en wild zwijn, gecombineerd met verse groenten en kruiden, voor een onmiskenbaar smaakvolle ervaring.Materialen: Grote pan Koksmes Snijplank ZeefIngrediënten:
2 stengels bleekselderij
2 teentjes knoflook
2 blaadjes laurier
6 zwarte peperkorrels
4 takjes tijm
1 ui
2 liter water
500 gram wildvlees (bijv. hert, wild zwijn)
2 wortels
Zout
Instructies:
Snijd het wildvlees in stukken.
Snipper de ui, snijd de wortels en bleekselderij in grove stukken en plet de knoflookteentjes.
Doe het wildvlees, de groenten, knoflook, tijm, laurier, peperkorrels en het water in een grote pan.
Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur sudderen gedurende 3 uur.
Schuim regelmatig eventueel schuim af dat zich vormt.
Zeef de bouillon en breng op smaak met zout naar wens.
Voedingswaarden (per portie):
Calorieën (kcal): 150
Koolhydraten (g): 5
Proteïne (g): 20
Vet (g): 5
Zout (g): 1.2
Suiker (g): 2
Serveertip
Deze bouillon is heerlijk als verwarmend voorgerecht op een koude winterdag, eventueel geserveerd met een takje verse tijm. De rijke smaak maakt hem ook uitermate geschikt als smaakvolle basis voor sauzen, stoofschotels en andere wildgerechten.
Wijnadvies
De robuuste, rijke smaak van wildvlees vraagt om een krachtige wijn. Een volle rode wijn, zoals een Bordeaux of een stevige Barolo, past uitstekend bij de diepe smaken van deze wildbouillon