Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Ambrosia
Een dessert voor warm weer / Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
sinaasappelen
▢
85
gram
rozijnen
zonder pitjes [Sunmaid],
▢
85
gram
suiker
▢
3
deciliter
water
Instructies
Laat water en suiker tot stroop inkoken.
Was de rozijnen en laat ze in de stroop opzwellen.
Schil de sinaasappels, verdeel ze in partjes en verwijder voorzichtig pitten en velletjes.
Leg ze zó in grapefruitglazen dat in het midden plaats overblijft voor de rozijnen.
Giet de stroop erover en zet in de ijskast of op ijs.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ambrosia moet ijskoud worden opgediend.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit