Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Amsoi op z'n javaans
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
500
gram
amsoi
▢
200
gram
nasivlees
▢
1-2
lepels
olie
▢
1
sjalot
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
1
maggi blokje
▢
zout
▢
zwarte peper
▢
200
gram
rijst
Instructions
Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
Was de amsoi, snij ze klein ( net als andijvie) en laat ze goed uitlekken
Dep de blokjes vlees droog met keukenpapier.
Verhit een wok en voeg de olie toe, roerbak het vlees om en om lichtbruin.
Pel de sjalot en de knoflook en hak ze beide fijn, voeg ze toe en laat 2 minuten mee bakken..
Doe de amsoi in de pan met ketjap en bouillonblokje, roerbak alles om ca. 5-7 minuten
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer met de rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
(vegetarische variatie : vervang vlees door tahoe blokjes of oosterse quornstukjes )
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië