Amsoi op z'n javaans

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram amsoi
  • 200 gram nasivlees
  • 1-2 lepels olie
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1 maggi blokje
  • zout
  • zwarte peper
  • 200 gram rijst

Instructies

  • Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
  • Was de amsoi, snij ze klein ( net als andijvie) en laat ze goed uitlekken
  • Dep de blokjes vlees droog met keukenpapier.
  • Verhit een wok en voeg de olie toe, roerbak het vlees om en om lichtbruin.
  • Pel de sjalot en de knoflook en hak ze beide fijn, voeg ze toe en laat 2 minuten mee bakken..
  • Doe de amsoi in de pan met ketjap en bouillonblokje, roerbak alles om ca. 5-7 minuten
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer met de rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

(vegetarische variatie : vervang vlees door tahoe blokjes of oosterse quornstukjes )
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vlees
Land van herkomst Indonesië