Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Amuse met aardappel
Porties:
12
stks
Total time
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
grote
aardappels
vast kokend, doorsnede ca. 4 cm
▢
4
theelepel
Indiase currypasta madras
pot
▢
3
eetlepel(s)
olie
▢
100
g
geitenkaas
chevre
▢
100
g
gerookte zalmfilet
▢
12
sprietjes
bieslook
Instructies
Aardappels schillen en in 6 plakjes van ca. 1/2 cm snijden.
Aardappelplakjes in ca. 3 minuten beetgaar koken.
Plakjes uit water scheppen, laten uitlekken en drogen op keukenpapier.
In kom aardappelplakjes mengen met currypasta en olie.
Vervolgens koekenpan verhitten, aardappelcurryschijfjes toevoegen en op niet te hoog vuur in ca. 3 à 4 minuten gaar bakken.
Schijfjes uit pan op keukenpapier scheppen en direct bestrooien met zout en peper.
Schijfjes laten afkoelen en verdelen over bordjes.
Kaas in plakjes snijden.
Kaasplakjes op aardappelschijfjes leggen.
Zalm in plakjes verdelen en op geitenkaas leggen.
Amuses garneren met bieslooksprietjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Groenten
/
Kaas
/
Vis
/
Zalm
Land van herkomst
Frankrijk