Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Anak kaska antokko
Afrikaans kip gerecht
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
kipfilet
▢
6
eetlepels
pindakaas
▢
400
g
spinazie à là crème
▢
2
blikjes
tomatenpuree
▢
½
zakje
nasikruiden
▢
1
ui
▢
maggi
▢
olie
▢
samba
l naar smaak
▢
½
theelepel
kerriepoeder
Instructies
Week de nasikruiden 10 minuten in warm water.
Snijd de kipfilet in blokjes en braad deze in de olie.
Snipper de ui en voeg dit aan de kipfilet toe.
Voeg de tomatenpuree en nasikruiden toe.
Ontdooi de spinazie in een aparte pan.
Voeg de gekookte spinazie aan het kipmengsel toe.
Doe de pindakaas erbij, de sambal en kerriepoeder.
Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
Goed doorroeren, eventueel wat water toevoegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Zuid Afrika