Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Ananas met toffeesaus
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Appelboor
Koekenpan
Oven
ovenschaal
Ingrediënten
Ananas
▢
1
ananas
▢
2
vanillestokjes
▢
2
kaneelstokjes
▢
100
g
boter
▢
4
eetlepel(s)
honing
▢
125
g
slagroom
▢
vanille-ijs
Toffeesaus
▢
50
ml
water
▢
200
g
suiker
▢
200
ml
room
Instructies
Verwarm de oven voor op 170ºC.
Schil de ananas en verwijder de ogen.
Verwijder de kern met een appelboor.
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en steek het vanillestokje samen met de kaneelstokjes en de rozemarijn in de holte.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de ananas om en om lichtbruin.
Leg de ananas in een ovenschaal en overgiet met boter uit de pan en de honing.
Bak de ananas circa 45 minuten in de oven.
Haal de ananas uit de oven en verwijder de specerijen en de rozemarijn.
Wentel de ananas door de braadboter, leg hem op een schaal en schenk de toffeesaus erover.
Serveer met geklopte slagroom en vanilleijs.
Toffeesaus
Breng in een pan water met suiker aan de kook en laat de suiker langzaam lichtbruin karamelliseren. verwarm in een andere pan de slagroom.
Schenk de slagroom bij de karamel en roer de toffeesaus goed door elkaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit