Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Andijviesalade met tonijn
snel te maken / AllerHande maart 2000
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
krop
andijvie
▢
6
Ansjovis filets
blikje
▢
3
eetlepel(s)
citroensap
▢
peper
▢
1½
eetlepel(s)
kappertjes
▢
8½
eetlepel(s)
olijfolie
▢
2
tonijnbiefstukken
Instructies
Andijvie halveren, buitenste bladeren verwijderen en in dunne reepjes snijden.
Andijvie wassen en in vergiet laten uitlekken.
Ansjovisfilets afspoelen, droogdeppen met keukenpapier en fijn snijden.
In keukenmachine citroensap, 8 eetlepels olie, ansjovis en kappertjes tot dressing pureren.
Op smaak brengen met peper.
Tonijn dun insmeren met olie en bestrooien met peper.
Koekenpan met anti-aanbaklaag of grillpan verhitten en tonijn in ca. 4 minuten rosé bakken, halverwege keren.
Andijvie over vier borden verdelen.
Tonijn in repen snijden en over andijvie verdelen.
Dressing nogmaals goed doorroeren en over salade sprenkelen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Vis
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland