Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Andijviesoep met croûtons
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
½
krop
andijvie
▢
1
sjalotje
▢
1
sneetje
brood
bruin
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
½
liter
kippenbouillon
▢
½
dl
slankroom
(garderoom)
▢
25
gram
oude kaas
▢
1
eetlepel
bieslook
Instructions
Was de andijvie, bewaar enkele mooie, kleine blaadjes uit het hart en snijd de rest in reepjes.
Pel en snipper het sjalotje.
Snijd het brood in kleine blokjes.
Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit het sjalotje glazig.
Schep de andijviereepjes erdoor en smoor die ± 2 minuten mee.
Voeg de bouillon toe en laat de soep ± 5 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer, voeg al roerend de room en de kaas toe en laat de kaas al roerend smelten.
Verhit 1 eetlepel olie in een kleine koekepan en bak de blokjes brood knapperig bruin.
Schep de soep in 2 diepe borden en strooi er de overgebleven andijvieblaadjes, de croûtons en het bieslook in.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep