Andijviesoep met croûtons

      Reacties uitgeschakeld voor Andijviesoep met croûtons

 

Andijviesoep met croûtons

Categorie Soep
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

  • 1/2 krop andijvie
  • 1 sjalotje
  • 1 sneetje brood bruin
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 liter kippenbouillon
  • 1/2 dl slankroom (garderoom)
  • 25 gr oude kaas
  • 1 eetlepel bieslook

Hoe maak ik het klaar

  • Was de andijvie, bewaar enkele mooie, kleine blaadjes uit het hart en snijd de rest in reepjes.
  • Pel en snipper het sjalotje.
  • Snijd het brood in kleine blokjes.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit het sjalotje glazig.
  • Schep de andijviereepjes erdoor en smoor die ± 2 minuten mee.
  • Voeg de bouillon toe en laat de soep ± 5 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer, voeg al roerend de room en de kaas toe en laat de kaas al roerend smelten.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een kleine koekepan en bak de blokjes brood knapperig bruin.
  • Schep de soep in 2 diepe borden en strooi er de overgebleven andijvieblaadjes, de croûtons en het bieslook in.