Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Andijviestamppot met baconrolletjes
Snel te maken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
aardappels
kruimig
▢
4
schijven
ananas schijven
op sap (blik)
▢
8
dikke plakken
bakbacon
vleeswaar, à ca. 25 g
▢
3
eetlepel(s)
Franse mosterd
▢
75
g
boter
of margarine
▢
200
ml
melk
▢
1
zak
andijvie
gesneden 400 g
Instructies
Aardappels schillen, wassen, in vieren snijden en in ca. 20 minuten gaar koken.
Intussen ananas laten uitlekken, sap opvangen en schijven halveren.
Plakken bacon aan 1 kant met 2 eetlepels mosterd besmeren.
In elke plak ½ schijf ananas rollen en vaststeken met prikker.
In koekenpan 50 g boter verhitten.
Rolletjes om en om bakken.
Bakvet verdunnen met ananassap, rest van mosterd en jus.
Aardappels afgieten en fijn stampen.
Met melk en rest van boter tot een luchtige puree kloppen.
Andijvie in gedeeltes toevoegen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Stamppot serveren met baconrolletjes en ananasjus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Stamppot
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland