Andijviestamppot met baconrolletjes

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels kruimig
  • 4 schijven ananas schijven op sap (blik)
  • 8 dikke plakken bakbacon vleeswaar, à ca. 25 g
  • 3 eetlepel(s) Franse mosterd
  • 75 g boter of margarine
  • 200 ml melk
  • 1 zak andijvie gesneden 400 g

Instructies

  • Aardappels schillen, wassen, in vieren snijden en in ca. 20 minuten gaar koken.
  • Intussen ananas laten uitlekken, sap opvangen en schijven halveren.
  • Plakken bacon aan 1 kant met 2 eetlepels mosterd besmeren.
  • In elke plak ½ schijf ananas rollen en vaststeken met prikker.
  • In koekenpan 50 g boter verhitten.
  • Rolletjes om en om bakken.
  • Bakvet verdunnen met ananassap, rest van mosterd en jus.
  • Aardappels afgieten en fijn stampen.
  • Met melk en rest van boter tot een luchtige puree kloppen.
  • Andijvie in gedeeltes toevoegen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Stamppot serveren met baconrolletjes en ananasjus.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland