Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Andijviestamppotje met rode poon
Porties:
4
stuks
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aardappelstamper
grillpan
pan
Ingrediënten
▢
4
rode ponen
panklaar
▢
1
kg
aardappels
kruimige geschild en in blokjes
▢
1
eetlepel(s)
Paprikapoeder
mild
▢
3-4
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
grote
ui
gesnipperd
▢
150
ml
melk
▢
400
g
andijvie
panklare
Instructies
Kook de aardappelblokjes in een flinke bodem water in 10-15 minuten gaar.
Wrijf de rode ponen rondom in met zout, peper, paprikapoeder en olijfolie.
Bak de ponen in een hete grillpan in 12-16 minuten rondom mooi bruin en gaar.
Fruit de ui in een steelpan met 1 eetlepel olijfolie zachtjes glazig.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de melk en 1 eetlepel olijfolie tot een smeuïge puree.
Voeg hand voor hand de andijvie toe en verwarm de stamppot tot de andijvie begint te slinken.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de andijviestamppot op borden en zet de rode ponen ernaast.
Schep de uien over de stamppot.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Stamppot
/
Vis
Land van herkomst
Nederland