Andijviestamppotje met rode poon

Porties: 4 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 rode ponen panklaar
  • 1 kg aardappels kruimige geschild en in blokjes
  • 1 eetlepel(s) Paprikapoeder mild
  • 3-4 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 150 ml melk
  • 400 g andijvie panklare

Instructies

  • Kook de aardappelblokjes in een flinke bodem water in 10-15 minuten gaar.
  • Wrijf de rode ponen rondom in met zout, peper, paprikapoeder en olijfolie.
  • Bak de ponen in een hete grillpan in 12-16 minuten rondom mooi bruin en gaar.
  • Fruit de ui in een steelpan met 1 eetlepel olijfolie zachtjes glazig.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de melk en 1 eetlepel olijfolie tot een smeuïge puree.
  • Voeg hand voor hand de andijvie toe en verwarm de stamppot tot de andijvie begint te slinken.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Schep de andijviestamppot op borden en zet de rode ponen ernaast.
  • Schep de uien over de stamppot.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Vis
Land van herkomst Nederland