Antilliaanse Balchi di Karni (Gehaktballen van Rundvlees)
Smaakvolle Antilliaanse gehaktballen met een kruidenmengsel van nootmuskaat, komijn en Worcestershiresaus, gecombineerd met gebakken groenten – perfect voor een stevige maaltijd.
250ggemalen biefstuk of zeer fijn gehakt rundvlees
250ggehakt
2sneetjesoud broodgeweekt in melk
¼theelepelnootmuskaat
¼theelepelkomijnzaad
1eilosgeklopt
1theelepelWorcestershiresaus
Zoutnaar smaak
4eetlepelsboter of margarine
2eetlepelsolie
1uigesnipperd
1tomaatin stukjes gesneden
1paprikain reepjes gesneden
Instructions
Meng het gemalen rundvlees, gehakt, geweekt brood, nootmuskaat, komijnzaad, losgeklopt ei, Worcestershiresaus en zout in een kom.
Vorm hieruit 6 gehaktballen.
Verhit de helft van de boter en olie in een pan en bak hierin de gehaktballen goudbruin.
Verhit de rest van de boter en olie in een andere pan en bak hierin de gesnipperde ui, tomaat en paprika.
Voeg de gebakken groenten toe aan de gehaktballen samen met de bakboter.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de gehaktballen met rijst, salade of gebakken plantain voor een complete maaltijd.Wijnadvies:Deze stevige Antilliaanse gehaktballen gaan goed samen met een fruitige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Malbec.